Functietitel
Stage
Wat houdt de functie in?

Dit jaar hebben wij ruimte voor studenten die het leuk vinden om content te maken voor de lokale omroep van Velsen: voor en/of achter de camera, van journalistieke verhalen tot meer sociale gebeurtenissen in de IJmond. Samen met de redactie coördinator bepaal je elke week wat je gaat doen en met wie je daarvoor op pad gaat. We vragen je met name na te denken hoe we het lokale nieuws en de verslaglegging leuker kunnen maken voor jongeren uit de regio.

Er zijn verschillende rollen waarin je aan de slag kunt; videoreportages maken, verslaggeven, nieuwsartikelen schrijven, redactiewerk of fotografie. Bij de vernieuwde omroep kun je begeleiding krijgen, ervaring opdoen in de praktijk, en vaardigheden ontwikkelen. We nemen je graag mee in de praktijk, maar gaan er van uit dat je ook initiatief neemt en zelfstandig kunt werken. We zijn erg flexibel in de rol en vorm van de stage, en gaan graag in overleg over wat er bij je studie past.

Over RTV Seaport

RTV Seaport is de nieuwsbron van Velsen. Samen met ruim 50 vrijwilligers maakt RTV Seaport content voor radio, televisie en internet. We zijn een vrijwilligersorganisatie waarin iedereen zich gepassioneerd inzet voor de nieuwsvergaring in de gemeente Velsen en omgeving.

RTV Seaport produceert verschillende soorten content in de onderwerpen sport, politiek, cultuur, recreatie en educatie. Daarbij staan we in hecht contact met de lokale bevolking en initiatieven.

Ben jij iemand die?

  • Goed kan schrijven / sterk is voor of achter de camera
  • Leuke ideeën heeft en deze ook wil uitwerken
  • Initiatief neemt
  • Goed zelfstandig kan werken
  • Verantwoordelijkheid durft te nemen
  • Bij voorkeur affiniteit heeft met de regio IJmond
Wat bieden we?

RTV Seaport is een plek om jezelf te ontwikkelen. Hier kun je ervaring opdoen, nieuwe skills leren en jouw ideeën uitvoeren. De ideale manier om praktijkervaring op de doen in de media! Er zijn tal van voorbeelden van RTV Seaport-medewerkers die naast hun vrijwillige rol ook op professioneel niveau hun werk uitvoeren. Daarin bieden we je professionele kennis en begeleiding.

Het team is enorm hecht, en zit vol met gepassioneerde en enthousiaste vrijwilligers. Zij zullen je als onderdeel van het team en als collega behandelen. Binnen de omroep is er veel variatie aan taken. Daar kun je ervaring op doen bij verschillende aspecten. Denk aan het schrijven van stukken, maken van radio items, videoreportages, programma formats. Je kunt daar je eigen creativiteit in kwijt. Verder is er, na wederzijdse positieve samenwerking, altijd ruimte om langere tijd te blijven werken bij ons.

Bovendien bieden we je de ruimte om je eigen ideeën uit te werken. Wil jij nieuwsitems gaan schrijven, wekelijkse columns, of voorbereiding doen voor een radio- of televisieprogramma? Het kan allemaal!

De omroep heeft geen stagevergoeding te bieden.

Contact

Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een mail met wat informatie over jezelf naar redactiecoördinator Sabrina Koster via s.koster@rtvseaport.nl. We zien het graag als je eerdere werk kunt laten zien.

Dienstverband
Stagiair(e)
Close modal window

Bedankt voor het reageren op deze functie. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!